Skip to main content

Over RWG

Dé wereldwijde voorloper in containerlogistiek

Wij zijn Rotterdam World Gateway (RWG), ‘s werelds modernste containerterminal. Voor wereldwijde rederijen zijn we hét complex voor containerlogistiek. Met onze hoge mate van automatisering zijn we toonaangevend in veiligheid en duurzaamheid. We staan bekend om onze efficiëntie en betrouwbaarheid.

Van internationaal belang

Rotterdam

Onze thuishaven is Rotterdam, veruit het grootste zeehaven- en industriecomplex van Europa en een belangrijke global hub. Mede dankzij RWG kan Rotterdam de nieuwste generatie containerschepen snel en efficiënt afhandelen. Zo dragen wij bij aan de ijzersterke positie van Rotterdam als toegangspoort naar Europa. We doen er alles aan om deze positie te behouden. We blijven innoveren en groeien.

Onze belofte aan onze stakeholders

Onze waarden

Wat we doen is belangrijk, maar het is minstens zo belangrijk hoe we het doen. Onze waarden zijn de basis voor alles wat we ondernemen, en voor elke beslissing die we nemen. Ze laten zien wat ons onderscheidt van anderen. Ze vormen onze belofte aan al onze stakeholders.

  • Veilig
  • Betrouwbaar
  • Duurzaam
  • Efficiënt

Automatisch en gedigitaliseerd

Het proces

RWG staat voor naadloze overslag. Daarom gebeurt op onze terminal zoveel mogelijk automatisch. Van het lossen van containerschepen door onze kadekranen tot het interne vervoer van de containers, de douanecontrole, en het laden van de containers op schepen, treinen of trucks. Belanghebbenden worden real-time op de hoogte gehouden van de locatie van containers.

Seamless access to Europe

Met de aanleg van Maasvlakte 2 zijn de contouren van Nederland definitief veranderd. Een vlakte van 2.000 hectare die de kustlijn maar liefst drie en een halve kilometer heeft verplaatst. Dit stuk nieuwe land, vijf meter boven NAP, is door haar goede bereikbaarheid de ideale locatie voor een naadloze op- en overslag van containers vanuit de hele wereld naar het achterland van Nederland en Europa.

Lees meer

Partners

RWG is een internationaal consortium dat bestaat uit drie wereldwijd opererende containerrederijen - ONE, HMM en CMA CGM - en terminaloperator DP World.

CMA CGM

De 470 schepen van CMA CGM varen op meer dan 400 havens, op alle vijf de continenten.

ONE

Het Japanse Ocean Network Express is een van 's werelds grootste rederijen.

HMM

De Zuid-Koreaanse rederij Hyundai Merchant Marine (HMM) heeft een wereldwijd netwerk dat meer dan 50 zeeroutes en ruim 100 havens omvat.

DP WORLD

Verspreid over 68 landen en 6 continenten, is DP World een toonaangevende terminal operator.