Skip to main content

Toeslag

FAQ toeslag duurzaamheidbijdrage

Waarom een duurzaamheidsbijdrage
RWG is een 100% CO2-neutrale terminal voor alle eigen equipment. Duurzaamheid is een belangrijke strategische doelstelling voor RWG, dit is geheel in lijn met de visie van het Havenbedrijf Rotterdam op de toekomst van de Rotterdamse haven. Vanuit deze strategie heeft RWG een zeer omvangrijk reeds lopend investeringsprogramma opgesteld voor de aankomende jaren, om structureel voor alle modaliteiten een partner te zijn in de transitie naar 100% CO2-neutrale supply chains op water, weg en spoor. Mede zodat alle partijen tijdig kunnen voldoen aan alle toekomstige verplichtingen die worden opgelegd vanuit de EU en andere overheidsinstanties in relatie tot deze doelstelling. In dit kader zal vanaf 1 mei 2024 een duurzaamheidsbijdrage worden ingevoerd.

Veel gestelde vragen

Hoeveel bedraagt de duurzaamheidbijdrage?

De bijdrage bedraagt EUR 2,95 (exclusief BTW) per truck bezoek ongeacht het aantal containers dat wordt gebracht en/of opgehaald tijdens het truck bezoek. De bijdrage is verschuldigd zowel binnen als buiten de piekuren. Deze bijdrage geldt niet voor zero-emissie trucks.

Hoe wordt de bijdrage in rekening gebracht?

De duurzaamheidsbijdrage zal, net als de piektoeslag, via onze partner SecureLogistics in rekening worden gebracht. Hiervoor geldt dezelfde methodiek als bij de piektoeslag. Zie voor een gedetailleerde uitleg de algemene voorwaarden van RWG.

Hoe meld ik een zero-emissie truck aan?

In tegenstelling tot reguliere trucks zijn zero-emissie trucks uitgezonderd van de duurzaamheidsbijdrage.

Bent u in het bezit van een dergelijke truck? Meld dit dan eenmalig door een e-mail te sturen naar customerservice@rwg.nl met vermelding van het kenteken. Vanaf dat moment zal de duurzaamheidsbijdrage in credit worden gebracht bij een terminal bezoek.

Let op: De eventueel al gefactureerde en betaalde bijdragen worden gecrediteerd aan de boekende partij.

Wat gebeurt er als ik de gewijzigde voorwaarden niet opnieuw accepteer voor 1 mei 2024?

Dan kunt u vanaf 1 mei 2024 geen tijdsloten meer boeken bij RWG.