De afdelingen

Binnen RWG  zijn er drie afdelingen die het hart vormen van de containerterminal. De afdeling Engineering is verantwoordelijk voor het equipment en de civiele faciliteiten op de terminal. Operations zorgt voor een goede planning en aansturing van het operationele terminalproces. De afdeling IT zorgt er tot slot voor dat alle automatische systemen op elkaar zijn afgestemd.

De afdeling Engineering

De afdeling Engineering is verantwoordelijk voor een optimale beschikbaarheid en inzet van het equipment en de civiele faciliteiten op de terminal. De afdeling zorgt voor het onderhoud van de kadekranen, de automatische stapelkranen, de translifters en al het andere equipment. Maar de afdeling zorgt ook voor de ontwikkeling, de inkoop en de installatie van het equipment.

De afdeling Operations

De afdeling Operations is verantwoordelijk voor alle operationele activiteiten op de terminal. Het operationele proces start met de order- en informatieverwerking van onze klanten, gevolgd door het plannen van resources, zoals de kadekranen, de stapelkranen en het personeel. Tijdens de uitvoering wordt het operationele proces aangestuurd, waaronder het lossen en laden van schepen, treinen en trucks. Afronding van het operationele proces vindt plaats door middel van rapportage richting klanten en interne partijen.

De afdeling IT

De afdeling IT brengt verschillende kritische softwareoplossingen bij elkaar in één werkend systeem, zodat de terminal, inclusief de kranen en automatische voertuigen, vrijwel volledig geautomatiseerd kan functioneren. Met een klein team houdt de afdeling alle IT-systemen ‘up and running’. Daarnaast draagt ze bij aan de implementatie van systemen, het doorvoeren van verbeteringen en preventief onderhoud. Het werkgebied is breed: van standaard kantoortoepassingen tot camerabewaking, ‘access control’ en een zeer geavanceerde terminalautomatisering.