Seamless access

Wij zijn Rotterdam World Gateway (RWG), ‘s werelds meest moderne en innovatieve containerterminal. RWG geeft internationaal nieuwe betekenis aan het op- en overslaan van containers.

Missie

RWG biedt zijn klanten 24/7 een veilige, betrouwbare, duurzame en efficiënte containerafhandeling in Rotterdam, dé belangrijkste doorvoerhaven van Europa.

Visie

RWG is toonaangevend in termen van veiligheid en duurzaamheid en streeft continu naar een maximaal betrouwbare en efficiënte op- en overslag van containers. We doen er alles aan om onze sterke positie als global hub ook in de toekomst te behouden. Dat doen we door te blijven innoveren en te groeien daar waar mogelijk.

Waarden

 • Veilig
  Veiligheid zit diep geworteld in alle aspecten van onze terminal en bedrijfsvoering: veiligheid van medewerkers en bezoekers, containers en lading, en onze processen en systemen. Door de vergaande mate van automatisering en de scheiding tussen mens en operationeel proces worden risico’s tot een absoluut minimum beperkt.
 • Betrouwbaar
  Voor betrouwbare containerafhandeling is transparante communicatie met onze klanten vanzelfsprekend. Via onze RWGServices website en applicatie bieden wij alle marktpartijen te allen tijde inzicht in real-time operationele data zoals afhandeltijden, terminal- en containerstatus. Zo optimaliseren we operationele en logistieke efficiëntie voor alle betrokkenen.
 • Duurzaam
  Investeringen van vandaag mogen nooit ten koste gaan van de leefkwaliteit van morgen. Mens en omgeving staan daarom bij ons centraal. Mede dankzij de vergaande elektrificatie en automatisering is RWG CO2-neutraal. Daarnaast zetten we ons samen met onze medewerkers in voor een betere maatschappij door het steunen van goede doelen en initiatieven.
 • Efficiënt
  RWG anticipeert voortdurend op veranderende markten en wensen van alle betrokken partijen. Onze processen en technologieën kunnen alleen verbeteren door te blijven innoveren. Door innovatie maakt RWG zijn positie als mondiale terminal waar: veilig, betrouwbaar, duurzaam en op technisch gebied de meest geavanceerde in zijn soort. Nu en in de toekomst.

RWG doet er alles aan om zijn activiteiten eerlijk en integer uit te voeren en verwacht van alle medewerkers dat zij handelen in overeenstemming met deze kernwaarden en de gedragscode van RWG. RWG heeft een klokkenluidersregeling voor zijn medewerkers en alle stakeholders van RWG om hun bezorgdheid te kunnen uiten over overtredingen die zij waarnemen binnen RWG.