Seamless access

Rotterdam World Gateway (RWG) zorgt voor een zo efficiënt mogelijke op- en overslag van containers. Seamless access to Europe: een naadloze doorvoer van containers uit de hele wereld naar de consumenten en industrieën in Europa. En omgekeerd.

Visie

In 2030 is RWG voor wereldwijd opererende rederijen hét complex voor containerlogistiek. De containerterminal van RWG is toonaangevend in termen van veiligheid en duurzaamheid en staat bekend om zijn efficiënte en betrouwbare doorvoer van containers. Rotterdam is in 2030 het belangrijkste zeehaven- en industriecomplex van Europa, een sterke combinatie van een ‘global hub’ en een Europees industrieel cluster.

Missie

RWG onderhoudt voor zijn klanten een veilige, betrouwbare, duurzame en concurrerende containerterminal in de belangrijkste doorvoerhaven van Europa.

Waarden

 • Veilig
  RWG is ‘serious about safety’. Voor RWG betekent veiligheid een ‘fail-safe’ ontwerp, het in acht nemen van alle mogelijke maatregelen en het gericht trainen van het personeel. Zo worden risico’s tot een absoluut minimum beperkt.
 • Betrouwbaar
  Bij RWG geldt: afspraak is afspraak. En dat zonder de flexibiliteit te verliezen. RWG speelt beweeglijk in op de actualiteit. Als onverwachte zaken zich voordoen, blijft het bedrijf in overleg en streeft het voortdurend naar een constructieve dialoog.
 • Duurzaam
  Op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid staat de terminal van RWG aan de top. Het exploitatiebeleid voldoet aan de strenge eisen van het Havenbedrijf Rotterdam en RWG beperkt zijn visie niet alleen tot het economische aspect. Investeringen van vandaag mogen immers nooit ten koste gaan van de leefkwaliteit van morgen.
 • Competitief
  RWG anticipeert voortdurend op veranderende markten en wensen van betrokken partijen. De innovatiekracht van RWG stelt het bedrijf in staat een mondiale terminal neer te zetten: efficiënt, betrouwbaar, duurzaam en op technisch gebied de meest geavanceerde in zijn soort. Nu en in de toekomst.

RWG doet er alles aan om zijn activiteiten eerlijk en integer uit te voeren en verwacht van alle medewerkers dat zij handelen in overeenstemming met deze kernwaarden en de gedragscode van RWG. RWG heeft een klokkenluidersregeling voor zijn medewerkers en alle stakeholders van RWG om hun bezorgdheid te kunnen uiten over overtredingen die zij waarnemen binnen RWG.