27
mrt

Toeslag op tijdslots tijdens piekuren

RWG streeft voortdurend naar het verder optimaliseren van de logistieke afhandeling op de terminal. In dit kader heeft RWG een wijziging doorgevoerd voor de tijdslots in het truck appointment system om het afhandelingsproces op de terminal beter te stroomlijnen en de beschikbare capaciteit te optimaliseren.

Vanaf maandag 24 april 2023 is een toeslag van €15 (excl. BTW) vereist voor het boeken van een tijdslot tijdens piekuren, tussen 06:00 uur ’s ochtends en 17:59 uur ’s avonds op werkdagen. De invoering van deze wijziging is een maatregel die RWG neemt in verband met de drukte op de terminal op de desbetreffende tijden. Het is van belang dat er meer spreiding komt in het aan- en afleveren van containers via de weg. Dit is niet alleen in het belang van RWG, maar voor de hele keten. Met deze maatregel wil RWG de bezetting van de tijdslots beter benutten om zodoende een efficiëntere doorstroom van containers te realiseren en de beschikbare capaciteit beter te benutten.

Er verandert verder niets aan het boekingsproces. Op het moment dat er een afspraak tijdens piekuren wordt geboekt dan brengt RWG daarvoor een toeslag in rekening. Deze factuur wordt verstuurd door partner SecureLogistics. Meer informatie tref je op deze pagina, inclusief antwoorden op veelvoorkomende vragen.