23
mei

RWG ontvangt CO2 compensatie certificaat

Op donderdag 12 mei nam Ronald Lugthart, CEO van RWG, het CO2 compensatie certificaat in ontvangst ten behoeve van de investering in de compensatie van de huidige, beperkte CO2 uitstoot.

Eind 2021 kondigde RWG aan te investeren in een volledig CO2-neutrale operatie op de terminal in Rotterdam. Om de uitstoot naar nul te kunnen verlagen zijn een aantal aanpassingen vereist. Gedurende het traject naar emissievrij is het technisch niet mogelijk direct alle uitstoot te voorkomen. Daarom is RWG een samenwerking aangegaan met Shell distributeur OQ Value om de nu nog resterende CO2 uitstoot te compenseren middels Nature Based Solutions programma. Dit zijn projecten gericht op het beschermen en herstellen van natuurgebieden, waarmee CO2 door de natuur wordt geabsorbeerd.

Het certificaat werd overhandigd door Bram Dorresteijn, Accountmanager bij OQ Value en Ralph van den Ouden, Key Account Manager Commercial Fuels Benelux bij Shell Nederland in aanwezigheid van Jeroen van Esch, Chief Operating Officer bij RWG en Marcel van Duffelen, Manager QHSSE bij RWG.