22
jul

Rondleiding RWG voor eenzame ouderen

Op maandag 15 juli 2019 hebben circa 50 eenzame ouderen kennis mogen maken met RWG en de Tweede Maasvlakte. Deze dag werd georganiseerd door de Leef je Uit Foundation in samenwerking met RWG.

De dag begon met een rondleiding per touringcar over de RWG terminal. Vervolgens kregen de ouderen de kans om Maasvlakte 2 vanaf het water te beleven. Tijdens een rondvaart met de Futureland Ferry werd een smakelijke lunch geserveerd. Ondertussen genoten de deelnemers van een muzikaal optreden, terwijl zij zich lieten meevoeren langs de containerterminals, andere bedrijven en zeehonden op Maasvlakte 2.

In 2016 is RWG een meerjarige samenwerking aangegaan met de Foundation. Door het organiseren van rondleidingen in de haven, maar ook een jaarlijks kerstgaladiner, probeert RWG bij te dragen aan het welzijn van oudere eenzame mensen. RWG is als Rotterdams bedrijf begaan met mensen in Rotterdam die het soms even moeilijk hebben. Het zijn vaak juist ook deze mensen die de stad en de Rotterdamse haven groot hebben gemaakt.