20
dec

Kerstgaladiner voor eenzame ouderen 2018

Op dinsdag 18 december 2018 vond de derde editie van het kerstgaladiner voor eenzame ouderen plaats, georganiseerd door RWG en de Leef je Uit Foundation. Op het SS Rotterdam werden 120 ouderen ontvangen voor een feestelijk avondje uit.

Tijdens het kerstgala kregen de ouderen een smakelijk driegangendiner voorgeschoteld en genoten ondertussen van diverse muzikale optredens, waaronder een optreden van Lee Towers. Daarnaast werden er speeches gegeven door de oprichter van de Leef je uit Foundation en Trust International B.V., Michel Perridon en de CEO van RWG, Ronald Lugthart. Ook was Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport van de gemeente Rotterdam, aanwezig. Vrijwilligers van de foundation en van RWG begeleidden de ouderen en spraken met hen als tafeldames en -heren.

In 2016 is RWG een meerjarige samenwerking aangegaan met Leef je Uit, een stichting die zich sinds 2015 inzet voor het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen door het organiseren van uitstapjes. RWG probeert bij te dragen aan het welzijn van oudere eenzame mensen door samen met de foundation het jaarlijks kerstgaladiner en rondleidingen in de haven te organiseren. Als oer-Rotterdams bedrijf is RWG begaan met mensen in Rotterdam die het soms even moeilijk hebben. Kerst is een tijd van samenzijn. Niemand zou zich eenzaam mogen voelen, maar vooral niet tijdens de feestdagen. Het doel van het jaarlijks terugkerend kerstgaladiner is om eenzame oudere mensen tijdens deze periode extra in het zonnetje te zetten.