18
nov

Samenwerking Leef je Uit Foundation en RWG

Op donderdag 17 november 2016 hebben de Leef je Uit Foundation en RWG een langdurige samenwerkingsovereenkomst getekend. De Leef je Uit Foundation zet zich sinds november 2015 in voor eenzame oudere mensen in Rotterdam. Het doel van de foundation is om ouderen in het zonnetje te zetten door het organiseren van uitstapjes. Hierbij staat centraal dat de ouderen met elkaar een plezierige en onbezorgde dag beleven.

Voor een periode van vier jaar doneert RWG jaarlijks een bedrag aan de foundation dat onder meer gebruikt wordt voor het organiseren van uitjes naar de Rotterdamse haven met een bezoek aan de RWG-terminal. Ook zal er jaarlijks in samenwerking met de foundation een kerstgala-diner worden georganiseerd, waar vrijwilligers van RWG als tafeldame/-heer de ouderen zullen begeleiden.

RWG is zich als organisatie bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen de samenleving. Naast de langdurige samenwerking met S.V. GIO, de sport- en leerclub van Giovanni van Bronckhorst die zich richt op het helpen van jongeren in Rotterdam, kan RWG zich nu ook inzetten voor oudere mensen in de stad en regio Rotterdam.