05
feb

RWG en Peinemann gaan langdurige samenwerking aan

Op dinsdag 27 januari 2015 hebben Rotterdam World Gateway (RWG) en Peinemann een meerjarig onderhoudscontract getekend. Dit contract omvat de service en het onderhoud van al het 'rolling en lifting equipment' bij RWG.

RWG least reeds equipment als reach stackers, terminal tractors, heftrucks en hoogwerkers van Peinemann. Naast de service en het onderhoud van dit equipment zal Peinemann ook het preventief onderhoud uitoefenen aan onder meer de 50 elektrische en volautomatische stapelkranen van RWG, de 59 elektrische lift-AGV's en de 14 kadekranen van RWG. Dit alles gebeurt in een hoog geautomatiseerde omgeving, met toepassing van nieuwe technologieën, die 24 uur per dag en 7 dagen in de week in bedrijf zal zijn.

Peinemann maakt onderdeel uit van de organisatie en de operationele processen binnen RWG, waardoor Peinemann flexibel en accuraat kan optreden, en er een nauwe samenwerking met RWG mogelijk is.  

Voor RWG is het optimaal functioneren van het equipment op de terminal van cruciaal belang voor de bedrijfsvoering. In Peinemann heeft RWG een goede partner gevonden met een bewezen track record. Peinemann, actief sinds 1954, is met 600 medewerkers in binnen- en buitenland een begrip in de wereld van horizontaal- en verticaal transport.