19
jan

Eerste commerciële testschip

Op zaterdagavond 17 januari is het eerste commerciële testschip behandeld op de terminal van Rotterdam World Gateway (RWG). In totaal zijn ruim 150 containers gelost. Hiermee zijn de eerste commerciële containerhandelingen van RWG een feit. Ongeveer de helft van de containers zijn na lossing op zondag 18 januari in een binnenvaartschip geladen.

Dit eerste schip markeert de start van de commerciële activiteiten van RWG. De komende maanden zal RWG op regelmatige basis commerciële testschepen ontvangen, waarbij de volumes en functionaliteiten verder zullen toenemen. In het tweede kwartaal van 2015 is RWG klaar om de eerste wekelijkse lijndienst te verwelkomen.

Het lossen en laden is volledig uitgevoerd via het automatische proces, waarbij de containers met de kadekraan op een Lift-AGV zijn geplaatst. Deze volledig elektrische Lift-AGV’s hebben het transport uitgevoerd naar de automatische opslagkranen van RWG. Aansluitend zijn de containers via het automatische proces geladen in een binnenvaartschip. Bij volgende testen zullen tevens andere modaliteiten worden gebruikt voor verder transport naar het achterland.