12
jan

RWG genomineerd voor Port Community Award

RWG is samen met APM Terminals Maasvlakte II genomineerd voor de Port Community Award 2015 van Portbase. De Port Community Award is een tweejaarlijkse prijs die Portbase uitreikt aan bedrijven die betrokken zijn bij Portbase in de vorm van werkgroepen, gebruik van services en ambassadeurschap. Portbase is hét Port Community Systeem van Nederland en van de Rotterdamse haven in het bijzonder. Het is het neutrale en centrale platform voor alle logistieke informatie.

RWG heeft er samen met APMT MVII voor gekozen om Portbase als informatieplatform te gebruiken voor alle landzijdige communicatie. Met andere woorden: RWG heeft het gebruik van Portbase voor alle achterlandpartijen verplicht gesteld. RWG is daarmee de eerste terminal in de Rotterdamse haven die deze stap zet.

Afgelopen jaar is intensief met Portbase en APMT MVII opgetrokken om deze werkwijze, zowel in binnen- als buitenland, uit te leggen aan verschillende marktpartijen, zoals expediteurs, verladers, rederijen en achterlandvervoerders. Mede hieraan dankt RWG zijn nominatie voor deze prijs.

RWG maakt kans op een Zilveren of zelfs de Gouden Schakel. De uitreiking vindt plaats op donderdag 26 maart 2015. De winnaars worden voor 50% bepaald door de vakjury en voor 50% door de stemmen van het publiek. Via de volgende link kan op RWG gestemd worden: http://award.portbase.com/genomineerden/.