26
nov

Rotterdam World Gateway en Securitas bezegelen samenwerking

De veiligheid van containers en goederen op de terminal staat bij Rotterdam World Gateway (RWG) hoog in het vaandel, evenals de veiligheid van personeel, bezoekers, gebouwen en equipment. RWG heeft middels een uitgebreide tenderprocedure Securitas geselecteerd als “preferred supplier” om deze veiligheid te borgen. Securitas zorgt met meer dan 295.000 medewerkers in 49 landen wereldwijd voor veiligheid. In Nederland bieden ruim 5.600 medewerkers toegevoegde waarde in beveiligingsoplossingen in verschillende segmenten, met als doel mensen en organisaties 24/7 een veilige leef- en werkomgeving te bieden.

Op het gebied van havenbeveiliging is Securitas kennisleider. Securitas waarborgt dat transport, verkeer en andere werkzaamheden op het terrein van RWG veilig verlopen. Tevens worden containers, documenten, bezoekers en personeel gecontroleerd, en voert Securitas risicoanalyses en surveillancerondes uit. Aangezien Securitas integraal deel uitmaakt van de (operationele) processen binnen de organisatie, gebeurt dit alles in nauwe samenwerking met alle afdelingen van RWG. Securitas heeft een uitstekend track record op het gebied van havenbeveiliging en is een betrouwbare (gespreks)partner voor andere stakeholders, waaronder de douane en politie.

Op 1 april 2014 zijn RWG en Securitas een meerjarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Op 10 november 2014 is deze samenwerking tussen de directies bezegeld.