16
okt

RWG ondersteunt S.V. GIO

Woensdag 15 oktober 2014 hebben Rotterdam World Gateway (RWG) en de stichting S.V. GIO, de sport- en leerclub van Giovanni van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke, een samenwerkingsovereenkomst getekend in de Kuip. RWG gaat de stichting de komende jaren intensief steunen.

In Rotterdam begint 23% van de kinderen als laaggeletterde aan het vmbo. S.V. GIO ondersteunt Rotterdamse basisscholen met een naschools leertraject voor kinderen in de laatste fase van de basisschool, om hen zo voldoende bagage mee te geven voor een goede start aan het middelbaar onderwijs. Het docententeam van S.V. GIO helpt kinderen uit groep 7 en 8 met reken- en/of taalproblemen door te werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Op deze manier gaan ze namelijk ook vooruit op het gebied van rekenen en taal. Bij S.V. GIO worden kinderen als echte topsporters begeleid.

RWG wil net als S.V. GIO iets terugdoen binnen het Rotterdamse. Een deel van het sponsorbedrag dat RWG geschonken heeft aan S.V. GIO zal worden gebruikt om het leertraject van een groep kinderen te financieren. Bovendien zal het sponsorbedrag gebruikt worden voor de realisatie van een nieuw leslokaal. Daarnaast zal RWG zich vrijwillig inzetten tijdens verschillende onderdelen van het leertraject van S.V. GIO. Door te investeren in kinderen op Rotterdamse basisscholen, investeert RWG in de toekomst van Rotterdam en misschien wel in de toekomst van toekomstige RWG-collega’s.