04
jul

Eerste onderdelen ‘Automated Stacking Cranes’ geleverd

Rotterdam World Gateway (RWG) is begonnen met de opbouw van de eerste ‘Automated Stacking Crane’ (ASC). De onderdelen voor de eerste ASC zijn in de vroege ochtend van donderdag 4 juli aangeleverd. Met de levering is weer een belangrijke stap gezet in de opbouw van Rotterdam World Gateway.

Het begin van meer

Het komende jaar zullen er 50 van dit soort kranen worden geleverd, alsmede ook 14 kadekranen en 59 automatisch geleide voertuigen (AGV’s). De volledig automatische en elektrische stapelkranen worden geleverd door de Duitse vestiging van Terex (USA) in Düsseldorf. De onderdelen en ASC’s worden deels over de weg aangeleverd en deels via de binnenvaart. In augustus 2013 worden de eerste AGV’s verwacht en de eerste kadekranen worden in oktober 2013 geleverd.

Nieuwsbericht 1

“Een fantastische uitdaging”

Ronald Lugthart (Managing Director van RWG): “Wij kijken nu uit naar het najaar van 2014 wanneer de eerste container zal worden afgehandeld op onze terminal. Het is een fantastische uitdaging om als de eerste op Maasvlakte 2 van start te mogen gaan met de realisatie van dit uitdagende project. Deze terminal zal op het gebied van elektrisch aangedreven voertuigen de meest moderne en milieuvriendelijke in zijn soort zijn. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze terminal vanaf 2015 een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van Rotterdam als Mainport voor Europa”.

Frank KeizOpbouw ASCer (project directeur van RWG): “Met de levering van deze onderdelen zijn wij, precies volgens planning, begonnen aan de opbouw van het equipment op onze terminal en liggen wij op schema om in het najaar van 2014 de eerste schepen commercieel te gaan afhandelen”.

Nieuwsbericht 2

Meer over RWG

Rotterdam World Gateway B.V. is een internationaal consortium dat bestaat uit vier wereldwijd opererende containerrederijen, APL (Singapore), MOL (Japan), HMM (Zuid-Korea) en CMA-CGM (Frankrijk) en terminal operator DP World (Dubai). Rotterdam World Gateway zal eind 2014 operationeel zijn en krijgt een terminal capaciteit van 2,35 miljoen TEU per jaar.