Maatschappelijke betrokkenheid

Wij geven om mens, milieu en samenleving. Ecologische en sociale aspecten wegen net zo zwaar als economische. Daarom zijn we continu in gesprek met onze omgeving, gaan we zo duurzaam mogelijk te werk en zetten we ons in voor een betere maatschappij.

Dialoog met de omgeving

Wij zijn niet alleen onderdeel van Maasvlakte 2 en de Rotterdamse haven, maar ook van Nederland. Daarom kijken we verder dan de grenzen van de haven en zoeken continu de dialoog met onder meer omwonenden, stadsbesturen, belangenorganisaties en bedrijven.

Duurzame operatie

Wij vinden dat investeringen van vandaag nooit ten koste mogen gaan van de leefkwaliteit van morgen. We doen er alles aan om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken. Onze kranen en voertuigen werken op elektriciteit. En waar mogelijk wekken we zelf energie op. Dit alles om zo duurzaam mogelijk te werken en de impact op het milieu en de samenleving te verkleinen.

Goede doelen en samenwerkingen

Samen met onze medewerkers steunen we zowel lokale als landelijke initiatieven en activiteiten. Hieronder lees je meer over onze goede doelen en samenwerkingen.

S.V. GIO

Wij steunen stichting S.V. GIO, de sport- en leerclub van Giovanni van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke. De stichting helpt kinderen uit groep 7 en 8 met reken- en/of taalproblemen door te werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Het sponsorbedrag dat we de stichting jaarlijks schenken, wordt gebruikt om het leertraject van kinderen te financieren en nieuwe leslokalen te realiseren. Verder zetten onze medewerkers zich vrijwillig in als begeleider en coach. Het doel van de meerjarige samenwerking is om de kinderen naar de haven te halen en hen inzicht te geven in werken in de haven en bij RWG in het bijzonder. Een paar keer per jaar organiseren we een werkbezoek bij RWG waar we de kinderen een rondleiding geven over de terminal en vertellen over werken bij RWG.

Lees meer

 

Leef je uit Foundation

De Leef je uit Foundation zet zich sinds november 2015 in voor eenzame oudere mensen in Rotterdam. Eenzaamheid onder ouderen is een belangrijk aandachtspunt in onze samenleving. Het doel van de foundation is om ouderen in het zonnetje te zetten door het organiseren van uitstapjes. Als onderdeel van onze meerjarige samenwerking organiseren we rondleidingen over de terminal. Daarnaast organiseren we elk jaar een kerstgaladiner om de ouderen een onbezorgd en gezellig avondje uit te bezorgen. Medewerkers zetten zich vrijwillig in als begeleiders en tafeldames en -heren tijdens het diner.

Lees meer

 

Stichting Cultevo

De Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne (Cultevo) organiseert een groot aantal evenementen voor jong en oud in Oostvoorne, waaronder het Buytenlustfestival, de Burchtfeesten en lampionnenoptocht. Voor een periode van vijf jaar steunt RWG de evenementen van Cultevo. Wij zetten ons als organisatie graag in voor onze directe omgeving.

Lees meer

 

Go Green Campagne

Jaarlijks nemen we deel aan de wereldwijde Go Green Campagne, een initiatief van aandeelhouder DP World, PSA, Hutchinson, APMT, Shanghai International Port Group en het Havenbedrijf Rotterdam. De Rotterdamse terminals ECT, APMT en RWG geven gezamenlijk met het Havenbedrijf lokale invulling aan deze campagne. In het verleden hebben vrijwilligers zich onder andere ingezet om plastic uit de randen van de oevers van de Nieuwe Maas te vissen, om de duinvallei op Landgoed Mildenburg op te schonen en om duinstruweel te planten om de vogelvallei op de Tweede Maasvlakte te beschermen.

Lees meer

 

Skadi

Skadi is een Rotterdamse studentenroeivereniging, opgericht in 1928. Met kernwaarden als gelijkheid en saamhorigheid, aangevuld met rijke tradities, biedt Skadi een plek aan studenten die interesse hebben in de roeisport. RWG steunt de vereniging voor een periode van vijf jaar en draagt zo bij aan de sportieve en intellectuele ontwikkeling van jong Rotterdam. 

Lees meer

 

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen over ons maatschappelijk beleid? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.