Technisch Specialist WTB

Functie

Ligt jouw kracht en kennis op mechanisch gebied? Ben jij de technisch specialist die wil bijdragen aan de doorontwikkeling en innovatie van de volledige geautomatiseerde terminal van Rotterdam World Gateway (RWG)?  

Voor de afdeling Engineering is RWG op zoek naar een tweede Werktuigbouwkundig Technisch Specialist. Samen zijn jullie verantwoordelijk op het vlak van toetsing van ontwerpen (in 2D en 3D), beoordeling van modificatie voorstellen, afname van werkzaamheden, borgen van veiligheid en instandhouding van alle mechanische delen aan het equipment van RWG.  

Jij kijkt samen met de Reliability Engineer al 3 tot 5 jaar vooruit zodat de terminal op mechanisch gebied in goede conditie blijft. Samen met de Maintenance Engineer analyseer je voor de kortere termijn de voorkomende storingen en optimaliseer je het onderhoudsconcept. Ook kom je met verbetervoorstellen (modificaties, aanpassen werkmethodes, etc.) om de betrouwbaarheid van met name het equipment, maar soms ook civiele installaties op de terminal te verhogen of de kosten te verlagen.  

Je bent in staat om, voor jouw specialistische kennis, op strategisch niveau te opereren en acties door te vertalen naar tactisch en operationeel niveau.  

Voor de storingsdienst en de onderhoudsafdeling ben je een vraagbaak in geval van complexe technische zaken en overleg je eventueel met externe specialisten. Verder lever je als Technisch Specialist WTB een inhoudelijke bijdrage aan diverse technische projecten. Met jouw analytische en probleemoplossende vermogen kom je met adequate oplossingen en kan je op jouw gebied de organisatie adviseren.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau: bij voorkeur een afgeronde opleiding HBO Werktuigbouwkunde; 
 • Je hebt ruime en relevante ervaring in een vergelijkbare rol binnen een onderhoudsafdeling waarin een hoge mate van zelfstandigheid is vereist; 
 • Kennis van (haven) materialen, legeringen en passingen; 
 • Je bent analytisch, resultaatgericht en je kunt prioriteiten stellen en risico’s juist inschatten; 
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels en kunt makkelijk schakelen met diverse techneuten;       
 • Je kijkt vooruit op technische ontwikkelingen en maak deze toepasbaar voor de organisatie; 
 • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer. 

Aanbod

RWG bied je een unieke ervaring. Je komt werken op de meest efficiënte, duurzame en innovatieve containerterminal ter wereld. Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden biedt RWG je de kans om jezelf te ontwikkelen. RWG biedt gerichte opleidingen om met de meest geavanceerde technologie te leren werken. Tijdens een inwerkperiode leer je de ins en outs van de terminal. Het meeste leer je al doende. RWG geeft je alle ruimte om je de werkzaamheden eigen te maken en je wordt uitgenodigd om mee te denken over je eigen ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden bestaan uit:

 • Een brutosalaris van max. €6.700,- per maand op basis van 38,75 uur per week;
 • 8% vakantiegeld; Variabele prestatiebonus;
 • Winstuitkering;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Pensioenregeling;
 • Bijdrage in ziektekosten.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je kunt solliciteren via de button “solliciteer nu”. Graag ontvangen we je CV en motivatiebrief. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om te laten weten of je op gesprek mag komen op de terminal om te spreken met de Supervisor Engineering Support en de recruiter. Bij goed gevolg heb je een 2e gesprek, inclusief het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), uitgevoerd.

Solliciteer nu