Supervisor IT Support & Service

Functie

Als Supervisor IT Support & Service ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze IT dienstverlening. Jouw team van 12 collega’s bemant de centrale balie voor alle IT ondersteuning binnen RWG. Daarnaast monitort het team alle kritieke systemen die onze 24x7 business processen ondersteunen en beheert het alle werkplekken. Je team werkt in de volcontinu dienst en zorgt voor een snelle, doeltreffende en tijds-kritische opvolging van incidenten, problemen, service requests en changes.

Je voelt je comfortabel op het snijvlak van processen, data en technologie. Je kan je in de interne klantwens verplaatsen, maar durft ook te sparren over het werkelijk nut of rendement van gevraagde verbeteringen. Ook kan je belangrijke keuzes maken om de werkdruk in het team te managen.

Je coacht je team bij het afbakenen en behalen van doelen en stuurt op persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Het team is op twee locaties gehuisvest, namelijk op de terminal op Maasvlakte 2 en op de Waalhaven Zuidzijde in Rotterdam.

Bij projecten zorg je ervoor dat documentatie, administratie en beheereisen bij oplevering volgens afspraak worden opgeleverd zodat jouw team support kan leveren die voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.

Met je leveranciers richt je duidelijke SLA’s in en je houdt de leveranciers aan de gemaakte afspraken.Daarnaast vervul je de rol van escalatiemanager samen met je collega IT Supervisors. Bij incidenten en verstoringen zorg je voor accurate en heldere communicatie naar de klant over oplostijden, waardoor je collega’s weten wat ze aan je hebben.

Je rapporteert aan de Head of IT en werkt nauw samen met je directe collega’s uit de andere IT teams. Je bent voorzitter van de Change Board en verantwoordelijk voor dagelijkse IT service processen (ITIL) die je continu blijft verbeteren, samen met de leveranciers, klanten en procesverantwoordelijken van andere afdelingen.

De komende jaren worden de IT-beheerprocessen en IT-omgevingen verder gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Daarbij evalueer je de verdeling van taken & verantwoordelijkheden in je team en past deze aan waar nodig. Je start met de implementatie van onze nieuwe servicemanagement tool TopDesk en je richt onze leverstraat samen met onze eindgebruikers opnieuw in vanuit de self-service gedachte. Samen met de andere IT teams ga je bouwen aan een hybride cloud-platform op basis van MS Azure, zodat de Total Cost of Ownsership van onze IT onder controle blijft en we de nieuwste mogelijkheden ten aanzien van beveiliging en functionaliteit kunnen benutten.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in het aansturen van IT Professionals;
 • In staat een lange termijn visie op IT te formuleren en deze over te dragen naar je team;
 • Ervaring met ITIL en opstellen van SLA’s;
 • Overzicht kunnen bewaren , proactief, stressbestendig, klantgericht;
 • Beschikt over een gezonde dosis social skills, ook in het Engels;
 • Flexibel, in verband met oproepbaarheid (consignatiedienst).

Aanbod

Een unieke werkplek waar IT en OT samenwerkt op de meest innovatieve en volledig geautomatiseerde terminal van de wereld. De 24/7 organisatie die RWG kenmerkt brengt ook een totaal andere dynamiek met zich mee, dit zorgt ervoor dat echt geen dag hetzelfde is bij RWG!

Daarnaast bestaat het arbeidsvoorwaardenpakket uit:

 • Een bruto maandsalaris tot maximaal € 7.800,- op basis van 38,75 uur per week in kantoordienst
 • Vakantiegeld
 • Variabele prestatiebonus
 • Winstuitkering
 • Pensioenregeling
 • Vergoeding consignatiedienst van 7,5% over het bruto maandsalaris
 • Leaseauto
 • Een opleidingstraject afhankelijk van jouw ambities en ervaring. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkeling op het gebied van Cloud, Big Data en A.I.
 • Een team van collega’s waar je op kunt bouwen en waardoor je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Sollicitatie

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Reageren kan via onderstaande knop.

Als er een match is nodigen wij je uit voor een gesprek met de Head of IT & Systems en de HR adviseur. Als we beiden enthousiast zijn volgt een 2e gesprek met 1 of meerdere IT Supervisor(s). Na deze gesprekken hopen we jou te een aanbod te kunnen doen om als Supervisor IT Support & Service bij RWG te starten. We vragen je dan nog wel om een pre-employmentscreening af te nemen en het aanleveren van een Verklaring Omrent Gedrag (VOG).

RWG hecht veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Voel je je aangetrokken tot deze uitdagende functie? Bij RWG is iedereen van harte welkom om op deze mooie vacature te solliciteren.

Solliciteer nu