Operational Applications Engineer

Functie

Als Operational Applications Engineer ben je verantwoordelijk voor het beheren, testen en optimaliseren van de operationele terminal applicaties. Je bent de spil tussen de afdeling Operations en IT. Je analyseert de werking van operationele systemen en adviseert vervolgens de afdelingen Operations en IT over de wijze waarop terminal systemen en het operationele proces geoptimaliseerd kunnen worden. Je bent voortdurend in gesprek met de gebruikers, zodat je hun eisen en wensen kunt vertalen in functionele oplossingen. Daarnaast onderhoud je contacten met leveranciers.

Als Operational Applications Engineer voer je de werkzaamheden uit tijdens kantooruren en heb je verdeeld over 5 of 6 weken een standby dienst (7x24 uur).

Functie-eisen

• Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met opleidingsrichting Logistiek, IT of Bedrijfskunde;
• Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
• Je hebt kennis van en ervaring op het gebied van functioneel applicatiebeheer, testen of procesanalyse;
• Kennis van en ervaring op het gebied van havenlogistiek en terminal operating systemen zoals Navis N4 & TEAMS is een pré;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift;
• Je kunt zelfstandig werken, bent communicatief vaardig, klantgericht en probleemoplossend;
• Je kunt onder hoge werkdruk systeemproblemen zo snel mogelijk op te lossen;
• Je beschikt over rijbewijs en eigen vervoer.

Aanbod

Een uitdagende IT functie waarin je nauw betrokken bent bij het verbeteren en beheren van één van de meest moderne en duurzame volledig automatische containerterminals binnen de Rotterdamse haven en in de wereld. Wij bieden een uitstekende werkomgeving om kennis & vaardigheden toe te passen en mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard bieden wij marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Op dit moment worden de werkzaamheden van de terminal op 2e Maasvlakte uitgevoerd, maar in de nabije toekomst zal dit op een kantoorlocatie in Rotterdam Waalhaven zijn.

Een pre-employment screening, inclusief Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van het selectietraject.

RWG hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit. Alle kandidaten zijn daarom meer dan welkom om op deze vacature te solliciteren.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Graag ontvangen we je CV en motivatiebrief via de knop "solliciteer nu". 

Solliciteer nu