Information Security Engineer

Functie

Als Information Security Engineer ben jij de expert voor onze IT & OT Security. Onze 24 x 7 dienstverlening vereist een hoge beschikbaarheid van systemen. Veiligheid zit diep geworteld in alle aspecten van onze terminal en bedrijfsvoering. Door de vergaande mate van automatisering en de scheiding tussen mens en operationeel proces worden risico’s tot een absoluut minimum beperkt. 

De scope van onze IT is breed en uitdagend: naast kantoorautomatisering en datacenters kom je ook in aanraking met state-of-the art Port Automation zoals volautomatische hijskranen met Scada systemen, Automatic Guided Vehicles op ons eigen 4G netwerk, beeldherkenning en bewakingssystemen. 

Je hebt een scherp oog voor bedrijfsrisico’s die je samen met je collega’s vertaalt naar technische en organisatorische oplossingen op de Security Roadmap. Daarnaast draag je zelf ook actief bij in de implementatie van het Security beleid; je kan het beleid duidelijk vertalen naar de impact op onze dienstverlening en interne gebruikers. Je hebt inhoudelijke kennis van en praktische ervaring met Information Security en dat pas je toe in onderbouwde technische adviezen. 

Je bent de directe gesprekspartner voor alle afdelingen binnen RWG. Je werkt intensief samen met onze netwerk- en systeembeheerders, maar ook met de Engineers en Systeemspecialisten die onze kranen en robots onderhouden. Voor onze leveranciers van IT Security diensten en oplossingen (waaronder een eigen SOC) ben jij de primaire gesprekspartner, daarnaast begeleid je pentesters en auditors. Verder ben je verantwoordelijk voor het opzetten en aansturen van ons CERT. 

De verantwoordelijkheden:

Selectie, aanschaf en functioneel beheer van technische beveiligingsoplossingen;
Veiligheidsincidenten analyseren en het opstellen van ons mitigatieplan;
Analyse van dagelijkse vulnerability scans;
Toetsen van onze infrastructuur door middel van security audits;
Security advies geven aan andere afdelingen;
Inhoudelijke sturing van security projecten;
Op peil houden van onze awareness organisatiebreed;

Functie-eisen

Je hebt een stevige en prettige persoonlijkheid met een flinke dosis overtuigingskracht. Je wilt het niveau van onze Information Security continu verbeteren. Je bent een verbinder, je weet partijen bij elkaar te brengen en draagvlak voor de doelstellingen te creëren. Je hebt ervaring met technische oplossingen maar kan de onderliggende concepten zoals RBAC en SIEM ook uitleggen. Je kunt dus conceptueel denken maar bent ook praktisch genoeg om plannen om te zetten in acties. Je bent een pionier en in die rol voel je je comfortabel. En vooral: you love a challenge!

Functie-eisen:

• Je beschikt over HBO+/WO werk- & denkniveau; 
• Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
• Je beschikt over een CISSP Certificaat, is een vereiste;
• Je hebt IEC 62443 Cyber security for Industrial Automation and Control Systems, is een pré;
• Je hebt ervaring met Nessus Security Center of vergelijkbaar, is een pré. 
• Je hebt ervaring met open standaarden en frameworks voor IT Security zoals ISO/IEC27001, CIS is een pré;
• Je bent een teamspeler en je hebt een grote mate van organisatie sensitiviteit;
• Je komt goed tot je recht in de dynamiek van een 24/7 werkomgeving;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift.

Aanbod

RWG biedt je een unieke ervaring. Je hebt de mogelijkheid om mee te bouwen aan de meest efficiënte, duurzame en innovatieve containerterminal ter wereld.  Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden biedt RWG je de kans om jezelf verder te ontwikkelen. RWG biedt gerichte opleidingen om met de meest geavanceerde technologie te leren werken. In een gedegen inwerkperiode leer je de ins en outs van de terminal. Het meeste leer je al doende. RWG geeft je alle ruimte om je de werkzaamheden eigen te maken en je wordt uitgenodigd om mee te denken over je eigen ontwikkeling.

Een pre-employmentscreening, inclusief het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

RWG hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Iedere kandidaat is meer dan welkom om op deze vacature te solliciteren.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je kunt solliciteren via onderstaande link. Graag ontvangen we je CV en motivatiebrief.

Solliciteer nu