Supervisor Applications

Functie

Als Supervisor Applications ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling & beheer van onze primaire IT business applicaties. Deze applicaties vormen een keten om de kritieke, 24x7 business processen te ondersteunen op onze volledig geautomatiseerde terminal.  Je bent verantwoordelijk voor de regie tussen de applicaties en hierbij werk je nauw samen met je collega’s uit de andere IT teams. 

Je stuurt een hecht team van specialisten aan om de gevraagde functionaliteit en overeengekomen prestatiekenmerken (performance, beschikbaarheid, bedrijfszekerheid, security) te waarborgen. Je coacht het team bij het afbakenen en behalen van doelen en stuurt op persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling . Het team is op twee locaties  gehuisvest, namelijk de terminal op Maasvlakte 2 en in de Waalhaven van Rotterdam.

Je voelt je comfortabel op het snijvlak van processen, data en technologie. Je zorgt ervoor dat je team de interne klantwens vertaalt naar gespecificeerde en geprioriteerde software requirements. Je kan je in de interne klantwens verplaatsen, maar durft ook te sparren over het werkelijk rendement van gevraagde verbeteringen en belangrijke keuzes te maken om de werkdruk in het team te managen.

Wijzigingen en projecten worden door jou gemanaged, zodat implementaties binnen tijd en budget worden opgeleverd. Documentatie, administratie en beheer eisen worden bij oplevering volgens afspraak opgeleverd zodat  IT service en support met de gevraagde kwaliteit geleverd kan worden en de IT beheerorganisatie zich geholpen voelt. 

Jouw gedegen kennis van software development methodieken is de motor voor effectieve samenwerking van je team met leveranciers. Dit doe je door het inrichten en handhaven van duidelijke SLA’s, open discussies en, indien nodig, escalaties naar de leverancier. 

Daarnaast vervul je de rol van escalatiemanager samen met je collega IT Supervisors. Bij incidenten en verstoringen zorg je voor accurate en heldere communicatie naar de klant over oplostijden, waardoor je wordt gezien als betrokken en scherpe collega. 

De komende jaren neemt de integratie van onze systemen met externe diensten toe. Deze transitie vraagt andere tools, kennis en vaardigheden in je team, die je samenvat in een roadmap met concrete doelen.  Je kent lean prinicipes, weet deze gericht toe te passen en streeft naar standaardisatie en automatisering van processen en tools. 

Functie-eisen

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkiveau; 
 • Minimaal 4 jaar ervaring met het managen van 24x7 business critical applicaties en kennis van IT methodes, zoals BiSL, ITIL, Scrum en Prince2;
 • Je hebt affiniteit met techniek en logistiek;
 • Minimaal 4 jaar ervaring in het leiding geven aan  hoogopgeleide specialisten;
 • Minimaal 4 jaar ervaring met aansturing van leveranciers;
 • Je hebt kennis van en ervaring met projectmanagement op het gebied van applicaties en infrastructuren;
 • Je bent bereid om in consignatiedienst te werken.

Competenties:

 • Goede leidinggevende skills;
 • Communicatief zeer vaardig, met name interpersoonlijk;
 • Uitstekend analytisch vermogen;
 • Betrokken en positief kritisch van aard;
 • Klantgericht, relatiegericht en een teamspeler;
 • Goed kunnen plannen en organiseren;
 • Je kunt het overzicht goed bewaren, je bent stressbestendig, pro-actief en klantgericht.

Aanbod

RWG biedt je een unieke ervaring. Je hebt de mogelijkheid om mee te bouwen aan de meest efficiënte, duurzame en innovatieve containerterminal ter wereld. Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden biedt RWG je de kans om jezelf te ontwikkelen. Tijdens een gedegen inwerkperiode leer je de ins en outs van de terminal systemen en processen en maak je kennis met je collega’s in- en buiten de afdeling, 

RWG geeft je alle ruimte om je de werkzaamheden eigen te maken en je wordt uitgenodigd om mee te denken over je eigen ontwikkeling en verbeteringen voor onze IT afdeling. 

RWG streeft naar een gelijkwaardige vertegenwoordiging van alle groepen in onze samenleving. RWG biedt gelijke kansen voor iedereen en stimuleert de inclusiviteit en diversiteit van onze medewerkers.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze veelzijdige en uitdagende functie? Solliciteer direct door jouw cv en motivatiebrief te uploaden. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.

Een pre-employmentscreening, inclusief het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteer nu