Information Security Engineer

Functie

Als Information Security Engineer ben jij de expert voor onze IT security. De scope van onze IT is breed en uitdagend: naast kantoorautomatisering en datacenters kom je ook in aanraking met state-of-the art Port Automation zoals volautomatische hijskranen met Scada systemen, Automatic Guided Vehicles op ons eigen 4G netwerk, beeldherkenning en bewakingssystemen. 

Je hebt een scherp oog voor bedrijfsrisico’s op het gebied van Cyber die je samen met je collega’s vertaalt naar technische en organisatorische oplossingen op de IT Security Roadmap. 

Je kan het Information Security beleid duidelijk vertalen naar de impact op onze dienstverlening en interne gebruikers. Je hebt inhoudelijke kennis van en praktische ervaring met Information Security en dat pas je toe in onderbouwde technische adviezen. Daarnaast draag je zelf ook actief bij in de implementatie van het Security beleid en ben je bekend met ontwikkel- en beheerprocessen in een ICT-organisatie.  

Je bent de directe gesprekspartner voor alle afdelingen binnen RWG als het gaat om IT security. Je werkt intensief samen met onze netwerk- en systeembeheerders, maar ook met de Engineers en Systeemspecialisten die onze kranen en robots onderhouden. Voor onze leveranciers van IT Security diensten en oplossingen (waaronder een eigen SOC) ben jij de primaire gesprekspartner, daarnaast begeleidt je pentesters en auditors. Verder ben je verantwoordelijk voor het opzetten en aansturen van ons CERT. 

De verantwoordelijkheden:
Ontwikkelen, implementeren en beheren van technische beveiligingsoplossingen;
Veiligheidsincidenten opsporen, analyseren en oplossen;
Inrichten en uitvoeren van dagelijkse vulnerability scans;
Testen van de IT-infrastructuur, bijvoorbeeld via security audits;
Adviseren van klanten of managers op het gebied van informatiebeveiliging;
Advisering over technische Security Oplossingen;
Coördineren en rapporteren van Technische Information Security projecten;
Het geven van awareness trainingen;
Uitvoeren van periodieke reviews met business line managers.

Functie-eisen

Je bent een stevige persoonlijkheid met een flinke dosis overtuigingskracht. Dit helpt je om Information Security stevig op de kaart te zetten binnen RWG. Je bent een verbinder, je weet partijen bij elkaar te brengen en draagvlak voor de doelstellingen te creëren. Je hebt ervaring met technische oplossingen maar kan de onderliggende concepten zoals RBAC en SIEM ook uitleggen. Je kunt dus conceptueel denken maar bent ook praktisch genoeg om plannen om te zetten in acties: je bent een pionier en in die rol voel je je comfortabel. En vooral: you love a challenge!

• HBO+/WO werk- en denkvermogen; 
• Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
• CompTIA Security+ & Certified Ethical Hacker (CEH) is vereist;
• CISSP en bereidheid tot certificering op gebied van IT security is een pré;
• Ervaring met Nessus Security Center of vergelijkbaar is een pré. 
• Kennis van IT management processen (COBIT/ITIL) en ISO 27001/2 is een pré;
• Kennis van Business Continuity Management is een pré;
• Ervaring met open standaarden en frameworks voor IT Security zoals ISO/IEC27001, CIS is een pré;
• Zeer goede communicatieve en adviesvaardigheden;
• Teamspeler en grote mate van organisatie sensitiviteit;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift.

Aanbod

RWG biedt je een unieke ervaring. Je hebt de mogelijkheid om mee te bouwen aan de meest efficiënte, duurzame en innovatieve containerterminal ter wereld.  Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden biedt RWG je de kans om jezelf verder te ontwikkelen. RWG biedt gerichte opleidingen om met de meest geavanceerde technologie te leren werken. In een gedegen inwerkperiode leer je de ins en outs van de terminal. Het meeste leer je al doende. RWG geeft je alle ruimte om je de werkzaamheden eigen te maken en je wordt uitgenodigd om mee te denken over je eigen ontwikkeling.

Een pre-employmentscreening, inclusief het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze vacature, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je kunt solliciteren via onderstaande link. Graag ontvangen we je CV en motivatiebrief.

Solliciteer nu