Werkvoorbereider

Functie

Aan de slag als Werkvoorbereider IT en bijdragen aan de performance van een volledig geautomatiseerde terminal? Bij Rotterdam World Gateway (RWG) zijn wij ter uitbreiding van het team op zoek naar een Werkvoorbereider IT. 

Je gaat aan de slag met effectieve, efficiënte en duurzame ICT-oplossingen voor verschillende disciplines binnen RWG. Je bent een belangrijk onderdeel van de overlap tussen verschillende disciplines op de terminal, zo benut je kennis en kunde van meerdere afdelingen buiten IT om ervoor te zorgen dat IT werkzaamheden efficiënt en vakkundig voorbereid en uitgevoerd kunnen worden. Je draagt zorg voor het werkorder-proces ter ondersteuning van leveranciers die zich in het IT domein bewegen. 

Je ondersteunt de IT afdeling bij de toewijzing van de changes en beheertaken. Hierbij maak je afwegingen tussen reguliere beheertaken, innovatie en projectwerkzaamheden. Je stemt af met verschillende supervisors en operations management, adviseert en stelt op basis van de gestelde prioriteiten een planning op. 

Ook breng je de samenhang tussen verschillende werkzaamheden in kaart en je bewaakt deze samenhang. In nauwe samenwerking met de changemanager en systemintegrator/IT architect plan je de vereiste wijzigingen aan ICT-systemen en begeleid je de implementatie. Samen met de Engineering werkvoorbereiders stel je jaarplannen en onderhoudsschema’s op. Tot slot coördineer en stuur je het in beheer nemen van (project)opleveringen.  

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting informatiekunde/informatica; 
 • Je hebt relevante werk ervaring in een soort gelijke organisatie en met het werken in teams, bij voorkeur ICT-gerelateerd; 
 • Het plannen is door de turbulente omgeving een bijzonder actieve taak. Daarom ben jij stressbestendig en houd jij altijd het overzicht; 
 • Je bent communicatief vaardigheid en je schakelt makkelijk tussen verschillende niveaus (intern en extern); 
 • Je hebt bij voorkeur een ITIL-Certificering; 
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer.

Aanbod

 Een unieke werkplek waar IT en OT samenwerkt op de meest innovatieve en volledig geautomatiseerde terminal van de wereld. De 24/7 organisatie die RWG kenmerkt brengt ook een totaal andere dynamiek met zich mee, dit zorgt ervoor dat echt geen dag het zelfde is bij RWG!  Daarnaast bestaat het arbeidsvoorwaardenpakket uit: 

 • Een bruto salaris van max €5.800,-  op basis van 38,75 uur per week; 
 • 8% vakantiegeld en 28 vakantiedagen;  
 • Variabele prestatiebonus; 
 • Winstuitkering; 
 • Pensioenregeling; 
 • Reiskostenvergoeding; 
 • Een opleidingstraject afhankelijk van jouw ambities en ervaring;  
 • Een team van collega’s waar je op kunt bouwen en waardoor je elke dag met plezier naar je werk gaat.

Sollicitatie

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Reageren kan via de website of per mail naar recruitment@rwg.nl. Als er een match is nodigen wij je uit voor een 1e gesprek met de Supervisor IT. Een rondleiding op de terminal maakt deel uit van het gesprek, zo maak je gelijk kennis met je toekomstige werkplek en collega’s. Hierna volgt een 2e gesprek met collega’s uit het team. Na dit gesprek hopen we jou te kunnen verwelkomen als Werkvoorbereider IT bij RWG. Het overleggen van een Verklaring Omrent Gedrag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.   

RWG hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Iedere kandidaat is meer dan welkom om te solliciteren op deze vacature.

Apply now