Remote Operator

Functie

Als Remote Operator begeleid je vanuit een kantooromgeving de kade- en stapelkranen op de terminal bij het uitvoeren van alle containerhandelingen. Hierbij werk je conform procedures die het resultaat en vooral de veiligheid garanderen. Het kraanproces is grotendeels geautomatiseerd, waarbij een klein maar belangrijk deel door de Remote Operator wordt uitgevoerd. Als Remote Operator stuur jij de kraan aan om de container op te pakken en neer te zetten aan boord van een schip en bij problemen ook op de truck.

Je houdt toezicht op de automatische handelingen van de kranen en wanneer er problemen zijn, neem je contact op met de aansturingsafdeling om samen naar een oplossing te zoeken. Als Remote Operator lever je zo een bijdrage aan het efficiënt en effectief overslaan van containers en zorg je ervoor dat bij problemen het terminalproces niet of nauwelijks vertraagt.

Je werkt binnen een (zelfsturend) team van Remote Operators dat afhankelijk van de drukte op de terminal kan verschillen in grootte. Binnen dit team werk je vanuit een zelfstandige werkhouding, waarbij je onderling in goed overleg afstemt en anticipeert op te verrichten werkzaamheden.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op MBO 3 niveau, met aantoonbare affiniteit in techniek/logistiek;
  • Je bent verantwoordelijk en kan goed zelfstandig werken in teamverband;
  • Je beschikt over goed technisch en ruimtelijk inzicht;
  • Je hebt een groot concentratievermogen;
  • Je bent stressbestendig en bestand tegen repeterend/routinematig werk;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
  • Je bent bereidt om in ploegendiensten te werken (in eerste instantie dag/avond);
  • Je beschikt over rijbewijs A/B en eigen vervoer.

Aanbod

Als Remote Operator kom je te werken op één van de modernste terminals ter wereld in een collegiaal en professioneel team vol diversiteit. Je speelt een belangrijke rol in primaire proces van onze containerterminal, namelijk het lossen en laden van containers. Je wordt via een intensief en praktijkgerichte opleiding opgeleid tot een volwaardig Remote Operator, dat wordt afgesloten met een examen. 

Als Remote Operator word je in eerste instantie worden ingezet in C-dienst (dag/avond). In de toekomst zal bepaald worden of het werkschema wordt omgezet naar een E-dienst (volcontinu).

RWG hecht waarde aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Iedere kandidaat is meer dan welkom om op deze vacature te solliciteren.

Sollicitatie

Heb je interesse in deze vacature, dan nodigen we je van harte om te solliciteren via onderstaande button. Graag ontvangen we je CV en motivatiebrief.

Een uitvoerig selectie assessment is onderdeel van het sollicitatieproces. Daarnaast is het vereist om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Apply now